Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:10 14 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Misiune a polițiștilor români în staţiunile de pe litoralul bulgăresc

ro

01 Jul, 2020 08:56 469 Marime text
  • Astăzi, poliţiştii români încep misiunea în Bulgaria, pentru a oferi sprijin și consiliere cetățenilor români aflați în vacanţă în țara vecină.
  • Cei 10 polițiști români desfășoară activităţi de siguranţă publică în stațiunile Albena, Varna, Balcic și Nessebar.
În perioada 1 iulie – 31 august a.c., poliţiştii români desfăşoară activităţi comune cu poliţiştii bulgari, în cadrul unor patrule de ordine şi siguranţă publică, în staţiunile turistice Albena, Varna, Balcic și Nessebar, din Bulgaria.

La data de 1 iulie a.c., prima serie de 6 poliţişti români a plecat în Bulgaria, urmând ca, la data de 1 august a.c., să aibă loc schimbul de serii.

Este al zecelea an în care se organizează asemenea misiuni, activităţile anterioare bucurându-se de apreciere din partea turiştilor români care au avut astfel posibilitatea de a se adresa direct colegilor noștri pentru soluţionarea unor probleme, deşi se aflau pe teritoriul altui stat.

Reamintim că, aceste misiuni au demarat în anul 2010, iar în cadrul lor, poliţiştii români şi bulgari acţionează în patrule comune în scopul asigurării ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, polițiștii cooperează şi acordă asistenţă în cadrul activităţilor specifice, relaţionând îndeosebi cu cetăţeni ai propriului stat. Activităţile de patrulare în comun au loc, îndeosebi, pe durata sezonului turistic (atât vara, cât şi iarna) în zonele în care se deplasează turişti români şi bulgari.


Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii