Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:28 16 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tone de alimente stricate confiscate din magazinele și piețele din Constanța înainte de Paște. Au fost aplicate și amenzi

ro

10 Apr, 2018 12:57 715 Marime text
DSVSA Constanţa realizează acţiuni de evaluare, supraveghere şi control în unităţile supuse autorizării/înregistrării sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în baza legislaţiei sanitare veterinare în vigoare prin tehnici, proceduri specifice şi recoltări de probe pentru supravegherea, prevenirea, controlul şi eradicarea bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi supravegherea şi controlul în domeniul siguranţei alimentelor.

Potrivit DSVSA Constanța, acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa în perioada 02.04.2018 – 07.04.2018, s-au materializat prin verificări la 173 obiective:
1 unitate produse proaspete din pescuit, 3 măcelării, 7 carmangerii, 2 pescării, 8  depozite alimentare, 3 restaurante, 3 catering, 3 unități tip fast food, 2 baruri, 1 pizzerie, 21 super/hipermarket-uri, 9 magazine alimentare, 22 laboratoare cofetărie/patiserie, 65 autoutilitare, 3 unități de fabricare pâine și specialități de panificație, 4 unități de comercializare produse congelate, 5 unități de reambalare, 4 depozite de semințe consum, 1 unitate fabricare vin din struguri, 1 unitate produse de morărit, 1 unitate fabricare apă de masă, 1 unitate fabricare produse zaharoase, 1 unitate fabricare sucuri din fructe, 1 unitate prelucrare și conservare fructe, 1 fond privat de vânătoare.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție, etichetarea și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, nedemonstrarea trasabilității produselor alimentare.

”Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate  7 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9.000 de lei.
Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 6520 de kg, lapte şi produse lactate – 2988 de kg,  peşte şi produse din peşte – 1592 de kg, ouă – 237 de kg. Valoarea acestora este în cuantum de 116.016 de lei” - au mai transmis reprezentanții DSVSA Constanța.

Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii