Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:13 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tone de alimente expirate, retrase de la vânzare. Ce au descoperit inspectorii DSVSA Constanța

ro

19 Feb, 2018 11:43 2007 Marime text
DSVSA Constanţa realizează acţiuni de evaluare, supraveghere şi control în unităţile supuse autorizării/înregistrării sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.

Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa în perioada 12.02.2018 – 16.02.2018, s-au materializat prin verificări la 116 de obiective, dintre care depozite alimentare, unități de tăiere, carmangerii, magazine alimentare, restaurante, unități de fabricare pâine și specialități de panificație, super/hipermarket – uri.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la neanunțarea de către operatorul economic a începerii activății supuse controlului sanitar veterinar, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, a fost aplicată o sancţiune contravenţională, în valoare de 5.000 de lei.

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 4467 de kg, lapte şi produse lactate – 1381 de kg,  peşte şi produse din peşte – 708 de kg, ouă – 49 de kg. Valoarea acestora este în cuantum de 71.933 de lei.

Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii