Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:02 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tiroliana cea mai lungă din România se repune în funcțiune pe Plaja Modern din Constanța

ro

22 Mar, 2016 02:53 2713 Marime text
Direcția Urbanism a Primăriei Municipiului Constanța a emis ieri autorizația de construire numărul 476 la solicitarea Primăriei Municipiului Constanța și Administrației Naționale Apele Române-Direcția Bazinală de Apă Dobrogea Litoral pentru SC Extreme Action Stunts.
 
Documentul a fost eliberat pentru schimbarea amplasament punct sosire tiroliană prin translatarea celui existent pe plaja Modern din zona restaurantului Zorile din Constanța.
 
 Această tiroliană este cea mai lungă din România şi de pe ţărmul Mării Negre şi are cea mai mare viteză de coborâre pe cablu (aproximativ 10 - 20 metri/secundă, aproximativ 40 - 70 km/oră). Valorile sunt aproximative, deoarece depind strict de greutatea participantului. Distanţa cea mai înaltă la care participantul este suspendat deasupra solului este de 12 metri.

În timpul efectuării lucrărilor de lărgire a plajelor, instalația a fost afectată serios. Un excavator al firmei olandeze, Van Oord, ce se ocupă cu lărgirea plajei, a agățat din neatenție cablul tirolianei, astfel distrugând tot dispozitivul. Puterea excavatorului a fost așa mare, încât a dizlocat un bloc de cinci tone de care era agățată tiroliana. Potrivit reprezentantului tirolianei, firma a recunoscut greșeala comisă și ar fi convenit să plătească despăgubiri de 30.000 euro, cât a costat investiția. 

SC Extreme Action Stunts SRL a fost înfiinţată în anul 2013, cu sediul social în comună Valu lui Traian. Asociatul unic al societăţii este Răzvan Gheorghiu, născut în anul 1979, în Ploieşti, Prahova. Administratorul societăţii este Anca Gheorghiu, născută în 1984, în Constanţa. Domeniul principal de activitate constă în „alte activităţi recreative şi distractive“. Reamintim că autorizaţia de construire nr. 1167, pentru SC Extreme Action Stunts SRL, a fost eliberată de Primăria Constanţa pe data de 28 iulie 2014.

Ti-a placut articolul?

Comentarii