Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ţigara electronică poate virusa laptop-ul!

ro

24 Nov, 2014 18:13 1815 Marime text
Ţigaretele electronice (e-cigarettes), prezentate ca fiind “mai bune” pentru sănătate decât cele clasice, pot infecta computere, ele devenind un vector pentru malware atunci când sunt încărcate printr-un USB conectat la calculator. În cazul în care o ţigaretă achiziţionată de la un comerciant de neîncredere este conectată la un computer ea poate obţine acces la dispozitiv, relatează The Guardian online, preluat de mediafax.ro.
 
Într-o postare pe site-ul de socializare pentru ştiri Reddit se sugerează că cel puţin un director a fost vizat de un astfel de atac. “Computerul unui anumit director a fost infectat cu un malware a cărui sursă nu putea să fie determinată”, scrie un utilizator al site-ului. “După ce au fost excluse toate modalităţile tradiţionale de infectare, IT-ul a început să analizeze alte posibilităţi. Ţigareta made in China avea un malware puternic codat în încărcător, iar atunci când a fost introdusă într-un port USB al unui computer malwareul a sunat acasă şi a infectat sistemul”, continuă acesta.
 
Un consultant în domeniul securităţii de la Trend Micro, Rik Ferguson, consideră povestea întru totul plauzibilă. “O linie de producţie de malware există de câţiva ani, infectând rame electronice de fotografii, MP3-playere şi altele”, a declarat el, dând ca exemplu o ramă produsă de Samsung care era livrată, în 2008, cu un malware pe discul de instalare a programului.
 
Potrivit The Guardian, şi mai îngrijorător este un atac cunoscut sub numele de “BadUSB”, care implică reprogramarea dispozitivelor de tip USB la nivel hardware. “Cipuri USB foarte răspândite, inclusiv de tip thumb drives, nu au nicio protecţie faţă de asemenea reprogramare”, avertizează SRLabs, o firmă cu sediul în Berlin, care a publicat codul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii