Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:52 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Test ADN Plăteşti 500 de euro şi afli cât mai ai de trăit

ro

17 May, 2011 14:57 1321 Marime text
Testul măsoară lungimea telomerilor din cromozomi şi în funcţie de lungimea acestora îţi poate spune care este adevărata ta vârstă biologică, care poate fi mai mare sau mai mică decât cea cronologică. Până la sfârşitul anului va fi disponibil oricui în Marea Britanie, iar în 10 ani uzul lui în lumea întreagă va fi unul generalizat. Cel mai mare interes să-l aibă la dispoziţie îl vor avea, evident, companiile de asigurări.

Doar câteva din problemele cu testul, căci pot fi foarte multe, sunt următoarele. În primul rând nu se pot evalua încă implicaţiile lui psihologice. Cum vor reacţiona curioşii care se vor testa, dacă vor afla că au nişte telomeri mai scurţi, ce indică în proporţie covârşitoare, că persoana respectivă are o speranţă de viaţă la fel de scurtă? "Ştim că persoanele cu telomeri mai scurţi au şi o speranţă de viaţă mai scurtă. Ceea ce nu ştim este dacă telomerii mai lungi îţi dau o speranţă de viaţă mai mare. Acest lucru nu e cunoscut la oameni încă", spune dr. Maria Blasco, inventatoarea testului, de la Centru Naţional Spaniol de Cercetare a Cancerului.

Dr. Greider, cel cu care dr. Maria Blasco şi-a făcut doctoratul, citat de independent.co.uk, nu e de acord cu popularizarea pe care aceasta o pregăteşte invenţiei ei: "Dacă cred că e util ca o mână de companii să ofere acest serviciu de a-ţi spune cât eşti de bătrân cu adevărat? Nu". În schimb, profesorul Shy, care e consultant ştiinţific la firma Marie Blasco, Life Length, îi ţine partea doctoriţei Blasco: "Oamenii sunt de fapt curioşi despre cât au ei de trăit. Dacă îi întrebi de ce le e frică îţi vor spune că de moarte. Ei ar putea să spună Dacă ştiu că o să mor în 10 ani o să-mi cheltuiesc banii acum sau Dacă o să mai trăiesc încă 40 de ani mai bine să fiu mai atent la stilul meu de viaţă". O altă problemă cu testul, şi nu una mică, vor fi comapniile de asigurări, care cu siguranţă vor fi foarte interesate să ofere asigurări de viaţă sau medicale în funcţie de rezultatul acestuia.

Sursa: http://www.realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii