Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:04 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de accesorii pentru iluminat, posibil contrafăcute, confiscate la Agigea

ro

08 May, 2015 12:04 648 Marime text
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind într-un container sosit din China în PTF Constanţa Sud Agigea 550 de articole reprezentând accesorii pentru iluminat, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare totală de aproximativ 110.000 lei dacă ar fi originale.
 
Astfel, ieri, în intervalul orar 11.00 - 15.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul PTF Constanţa, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Cluj.
 
În urma controlului au fost identificate 550 de accesorii pentru iluminat (abajururi din sticlă), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 110.000 lei dacă ar fi originale.
 
Întreaga cantitate de marfă, care purta însemnele distinctive ale unei firme cunoscute, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
 
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale, un cetăţean român, în vârstă de 51 de ani, cu domiciliul în municipiul Cluj-Napoca, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii