Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Suntem la un pas de epidemie" Se înmulțesc cazurile de gripă. Numărul deceselor a ajuns la 18

ro

19 Jan, 2019 08:10 1228 Marime text
Numărul deceselor cauzate de gripă în acest sezon a ajuns, vineri seara, la 18, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), conform România TV.
 
Potrivit CNSCBT, al cincisprezecelea deces este al unei femei în vârstă de 69 de ani, din judeţul Arad, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinată antigripal. Ea a murit vineri.

Un alt deces este al unui bărbat de 40 de ani din Ialomiţa, confirmat cu virus gripal tip A, nesubtipat, şi el având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinat antigripal. Bărbatul a murit în 7 ianuarie.

Ministrul Sănătăţii, despre înmulţirea cazurilor de gripă: "Suntem la un pas de epidemie"

Vineri a mai fost înregistrat decesul unui bărbat de 65 de ani, din judeţul Iaşi, confirmat cu virus gripal tip A, în curs de subtipare, având conditii medicale preexistente, dar nevaccinat antigripal.

Cel de-al optsprezecelea deces este al unui tânăr de 19 ani, din judeţul Prahova, confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinat antigripal. Acesta a murit luni.

Anterior, ministrul Sănătăţii, Sorina PIntea, anunţase că paisprezece persoane au murit din cauza gripei, spunând că "suntem la un pas de epidemie", având în vedere numărul foarte mare de cazuri înregistrat săptămâna trecută.

Sorina Pintea preciza că direcţiile de sănătate publică din judeţe au fost notificate pentru a anunţa Ministeurul Sănătăţii în cazul creşterii numărului de viroze, ea precizând că vaccinarea este cea mai sigură cale pentru prevenirea bolii.

Primele cinci decese provocate de gripă au fost anunţate în 9 ianuarie.

Citește și: O să avem epidemie de gripă? Constanţa este pe locul II la nivel naţional ca număr de cazuri confirmate
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii