Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:30 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Studiu Rezultatele școlare pot fi îmbunătățite de jocurile video

ro

09 Aug, 2016 17:41 1354 Marime text
Jocurile video pot constitui un plus în educația copiilor. Acestea pot îmbunătăți rezultatele școlare ale adolescenților, estimează autorii unui studiu efectuat în Australia, potrivit The Guardian citat de Agerpress.

Concluziile demonstrează că elevii care obișnuiesc să joace jocuri în rețea aproape în fiecare zi au un scor cu 15 puncte peste medie la matematică și la testele de citire și cu 17 puncte peste medie la științe.

„Atunci când joci jocuri online rezolvi puzzle-uri ca să accezi la nivelul următor, iar acest lucru implică folosirea cunoștințelor generale și a noțiunilor de matematică, citire și științe, care-ți sunt predate la școală“, afirmă Alberto  Posso de la Royal Melbourne Institute of Technology.

Autorii aceluiași studiu concluzionează că timpul petrecut pe rețelele de socializare nu este tocmai benefic și poate duce la scăderea performanțelor școlare ale tinerilor. Posso a ajuns la concluzia că cei care accesează site-uri precum Facebook și Twitter obțin scoruri, în medie, cu 4% mai mici, iar cu cât crește frecvența utilizării rețelelor sociale cu atât diferența crește.

Alte cercetări cu privire la efectele jocurilor video asupra performanțelor școlare au scos la iveală rezultate similare, fie arătând că nu există un impact negativ al acestora asupra performanțelor unui individ, fie că au efecte pozitive asupra capacității de înțelegere sau a dexterității.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii