Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:38 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Studiu britanic Familiile în care predomină fetele sunt mai fericite

ro

10 May, 2016 09:46 797 Marime text
Venirea unui copil într-o familie este un moment neprețuit. ”Că e băiat, că e fată, nu contează. Sănătos să fie!”, spun românii. Familiile în care predomină fetele beneficiază de o atmosferă mai fericită, iar cele în care predomină băieţii sunt marcate de o doză mai mare de stres, potrivit psihologilor britanici.
 
Cercetătorii au realizat acest studiu pe un eşantion de 571 de persoane, cu vârste cuprinse între 17 şi 25 de ani. Voluntarii au fost invitaţi să răspundă unor întrebări referitoare la vieţile lor şi la starea lor de sănătate mintală. În plus, voluntarii au fost rugaţi să indice dacă au o fire optimistă sau pesimistă. Potrivit rezultatelor acestui studiu, persoanele care au crescut cu surori în familie s-au dovedit a fi mai fericite şi mai echilibrate.
 
Cercetătorii Universităţii din Ulster, autorii acestui studiu, susţin că membrii familiilor în care există fete sunt mai deschişi şi le este mai uşor să discute despre sentimentele lor. În schimb, în familiile în care predomină băieţii, comunicarea între membri este mai dificilă.
 
Experţii au precizat că influenţa fetelor asupra stării de spirit a familiei este şi mai importantă în cazul unor evenimente nefericite, precum divorţul.
 

"Băieţii au tendinţa de a interioriza necazurile, iar faptul că în unele familii predomină băieţii poate fi o problemă", spun cercetătorii, citaţi de bbc.co.uk.

 
În aceste condiţii se poate apela la o persoană din afara familiei pentru a mediatiza problemele. Acest studiu a fost publicat în revista British Psychological Society din Brighton.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii