Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:33 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiripesurse.ro Harta care zguduie politica locală. Baroni din Constanţa sau din alte judeţe care ar putea să nu mai prindă alegerile din 2016

ro

07 Dec, 2014 11:30 2020 Marime text
Braţul lung al Justiţiei ajunge la tot mai mulţi aşa-zişi baroni locali. Acolo unde Justiţia nu ajunge la timp, intervine şi Justiţia Divină.
 
Plecând de la premisa că toţi preşedinţii de consilii judeţene şi primarii municipiilor reşedinţă de judeţ ar putea fi încadraţi sub genericul "baroni locali", site-ul ŞtiripeSurse.ro a realizat o hartă a aleşilor care şi-au pierdut definitiv mandatul, au fost suspendaţi sau sunt pe cale să-şi piardă posturile câştigate în iunie 2012.

 Unii dintre cei enumeraţi ar putea să scape în urma proceselor în care sunt implicaţi (păstrăm totuşi prezumţia de nevinovăţie). La fel de bine, ţinând cont de modul în care acţionează instituţii precum DNA şi ANI, pe această hartă ar putea apărea nume noi (am omis numele celor care sunt cercetaţi, dar care nu au fost trimişi încă în judecată pentru fapte ilegale care le-ar putea scurta mandatele). Cazuri cu potenţial sunt în Timiş, Dolj, Ialomiţa, Olt, dar şi în alte judeţe, în care presa a scris despre posibile fapte de corupţie, iar mascaţii ar putea începe oricând să bată la uşile oficiale, mai relatează www.stiripesurse.ro.

În unele judeţe, alegerile anticipate sunt aşteptate de câteva luni. Posturile vacante de primari şi preşedinţi de consilii judeţene ar putea fi puse la bătaie începând cu luna februarie a anului 2015.

Judeţul CONSTANŢA (CT) Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu (PSD), este cercetat de DNA în cinci dosare. Acesta a fost eliberat din arestul preventiv pe 5 decembrie şi plasat sub control judiciar.
Şi primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre (PSD), este cercetat în mai multe dosare de corupţie.
 
Articolul complet pe www.stiripesurse.ro
Sursa text şi foto: stiripesurse.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii