Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:40 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştefănel Dan Marin, desemnat primar interimar al Bucureştiului

ro

15 Sep, 2015 23:41 2240 Marime text
 
Consilierul general UNPR Ştefănel Dan Marin a fost desemnat primar interimar al capitalei, de membrii Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), obţinând 39 de voturi "pentru" şi fără a înregistra vreun vot "împotrivă". Anterior, Marin a fost ales viceprimar cu 41 de voturi, dintre care 34 "pentru", cinci "împotrivă" şi două anulate.
 
El a candidat la funcţia de viceprimar alături de consiliera independentă Julia Zorkoczy, după demisia viceprimarului Cornel Pieptea. Celălalt viceprimar al Capitalei, Dan Darabont (PSD), a anunţat că partidul din care face parte nu face nicio propunere pentru postul de primar interimar: "Vrem să ducem la bun sfârşit acest mandat, mă aşteptam ca PNL să îşi asume responsabilitatea şi să desemneze pe cineva din rândul lor. Îl ştiu pe Ştefănel şi am o părere bună despre el. Îl vom vota şi îl vom sprijini pentru a nu fi nicio defecţiune de parcurs până la sfârşitul anului. Am totuşi un gust amar".
 
Reprezentantul consilierilor independenţi, Cristinel Deaconescu, a declarat că nu va vota desemnarea lui Ştefănel Marin primar interimar pentru că nu este legal votul.
 
Şedinţa de îndată a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), convocată după ce prefectul Capitalei a emis ordinul de suspendare a lui Sorin Oprescu din funcţia de primar general, a fost suspendată după aproape o oră de discuţii.
 
Cornel Pieptea a scris astăzi, pe Facebook, după ce a demisionat din funcţia de viceprimar al Capitalei, că în CGMB s-a constituit o majoritate şi a fost agreată candidatura lui Dan Ştefănel Marin pentru a prelua interimar funcţia de primar al Capitalei, după ce nici PSD nu şi-a manifestat intenţia fermă de a prelua mandatul.
 
"Pentru dezamorsarea crizei instituţionale generate de arestarea preventivă lui Sorin Oprescu, Partidul Naţional Liberal a iniţiat o platformă-program cuprinzând priorităţile pe termen scurt pentru administrarea Bucureştiului. La acest program au aderat reprezentanţii mai multor formaţiuni politice prezente în Consiliul General al Municipiului Bucureşti. S-a construit în acest fel o majoritate solidă care va susţine proiectele convenite în acord", a scris Pieptea.
 
Sorin Oprescu a fost suspendat din funcţia de primar general al Capitalei, astăzi, după decizia definitivă de arestare preventivă, ordinul de suspendare emis de prefect fiind trimis Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pentru desemnarea primarului interimar.
 
sursa foto: pressalert.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii