Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:34 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plaja Iaki din Mamaia Steaua - Dinamo, derby si la padbol!

ro

06 Aug, 2015 14:41 4032 Marime text
 
Cu o zi inainte de marele derby din Liga 1, Steaua si Dinamo se intalnesc si intr-un meci de padbol, cel mai spectaculos sport "importat" in Romania. Adrian Neaga si Petre Marin, primii romani care au incercat padbolul, vor juca un meci demonstrativ impotriva fostului capitan al lui Dinamo, Giani Kirita, si a lui Sebastian Moga, mijlocasul campion cu Dinamo in anii '90.
 
Evenimentul are loc sambata, 8 august, de la ora 20:00, pe plaja Iaki din Mamaia.
 
Padbol — "tenis cu piciorul intre pereti de sticla" — a fost inventat in Argentina in 2008 si este sportul cu cea mai rapida dezvoltare la nivel mondial. Au fost organizate deja doua Campionate Mondiale de Padbol, iar la cel de-al treilea (Uruguay 2016) va participa si Romania, cu o echipa care se va forma anul viitor, dupa o selectie nationala condusa de ambasadorul acestui sport, Adrian Neaga.
La noi, padbolul a ajuns datorita Elisabetei Gherghisan, cea care detine licenta exclusiva in Romania si functia de vicepresedinte al Asociatiei Romane de Padbol. Presedintele Asociatiei este Cristian Bivolaru, directorul general al clubului Viitorul Constanta. Impreuna, vor sa transforme padbolul intr-un nou sport national si intr-un mod distractiv pentru toti romanii de a face miscare.
"Meciurile Steaua — Dinamo sunt intotdeauna speciale, indiferent de sport. Cu atat mai mult aici, unde vorbim de un sport atat de spectaculos, care e din ce in ce mai popular la noi. Spre deosebire de fotbal, la padbol ai mereu garantia ca vei vedea show in teren." spune fostul jucator al Stelei si al nationalei, Adrian Neaga.
Marea lansare Padbol — "Ridica show-ul la fileu!" a fost in luna mai, la Bucuresti, cand a avut loc si primul meci de padbol din Romania. Gheorghe Hagi, Mitica Dragomir, Mircea Sandu si Bogdan Stelea s-au numarat atunci printre invitati.
Gheorghe Hagi a participat si la lansarea din luna iulie, de la mare, unde a venit impreuna cu fiul sau, lanis si cu mai multi jucatori din echipa Viitorului. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii