Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:01 17 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În pregătirea juniorilor de la Academia Hagi au fost introduse şi antrenamente de padbol (galerie foto)

ro

10 May, 2018 13:01 1048 Marime text
Corpul de antrenori din cadrul Academiei de Fotbal "Gheorghe Hagi" a decis să suplimenteze antrenamentele juniorilor constănțeni prin ședințe de padbol.

Născut în anul 2008, în La Plata, în Argentina, Padbol-ul a fost adus în România în anul 2015, atunci când Elisabeta Gherghișan a obținut licența exclusivă Padbol pe teritoriul României.

Tocmai pentru că Padbol-ul prezintă multe beneficii pentru tinerii jucători din cadrul Academiei, conducerea clubului constănțean a considerat că este necesar să aducă un teren de padbol în incinta bazei de pregătire de la Ovidiu. Juniorii Under 10 (2008), Under 11 (2007), Under 12 (2006) și Under 13 (2005) efectuează zilnic antrenamente de padbol. Acest sport ajută la îmbunătățirea condiției fizice, dezvoltă reflexele jucătorilor, contribuie la o bună coordonare motorie, promovează echilibrul aerobic și, nu în ultimul rând, este un exercițiu intens pentru creier, se arată pe pagina de Facebook a Academiei Hagi.


Padbolul este un mix între fotbal, tenis şi squash şi se joacă într-o „cuşcă de sticlă“.

Anul trecut Constanţa a găzduit Campionatul European, la care au participat formaţii din Spania, Portugalia, Italia, Suedia, România, Belgia, Germania şi Franţa. Echipa România I a cucerit medalia de bronz.

Sursa foto: Academia Hagi
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii