Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:04 14 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grupele de copii și juniori ale Academiei Hagi au reluat şedinţele de padbol (galerie foto)

ro

23 Aug, 2018 16:02 1023 Marime text
Odată cu reluarea pregătirilor pentru sezonul 2018/2019, s-au reluat și ședințele de padbol pentru grupele de copii și juniori ale Academiei Hagi.

Din primăvara acestui an, corpul de antrenori din cadrul Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi a decis să suplimenteze antrenamentele juniorilor constănțeni prin ședințe de padbol.

Tocmai pentru că padbol-ul prezintă multe beneficii pentru tinerii jucători din cadrul Academiei, conducerea clubului constănțean a considerat că este necesar să aducă un teren de padbol în incinta bazei de pregătire de la Ovidiu. Juniorii Under 10 (2009), Under 11 (2008), Under 12 (2007) și Under 13 (2006) efectuează zilnic antrenamente de padbol. Acest sport ajută la îmbunătățirea condiției fizice, dezvoltă reflexele jucătorilor, contribuie la o bună coordonare motorie, promovează echilibrul aerobic și, nu în ultimul rând, este un exercițiu intens pentru creier. În acțiune îi puteți urmării de juniorii Under 12 ai Academiei Hagi, Grupa 2006, pregătită de Stelian Caluda (antrenor) și Mihai Stere (director coordonator), se aratp pe pagina de Facebook a Academiei Hagi.


Padbolul este un mix între fotbal, tenis şi squash şi se joacă într-o „cuşcă de sticlă“.

Anul trecut, Constanţa a găzduit Campionatul European, la care au participat formaţii din Spania, Portugalia, Italia, Suedia, România, Belgia, Germania şi Franţa. Echipa România I a cucerit medalia de bronz.

Sursa foto: Facebook (Academia Hagi)

Ti-a placut articolul?

Comentarii