Staţiunile de pe litoral, verificate de inspectorii DSVSA Constanţa. Restaurante, sancţionate contravenţional
Staţiunile de pe litoral, verificate de inspectorii DSVSA Constanţa. Restaurante, sancţionate contravenţional
							
							 20 Aug, 2018 17:27 
							
														
							
								ZIUA de Constanta
								 
				                    2685
							
							
								
								
								Marime text
				                   
				                   
				                
							
							 2685
							
							
								
								
								Marime text
							
							
						
						
						 2685
							
							
								
								
								Marime text
				                   
				                   
				                
							
							 2685
							
							
								
								
								Marime text
							
							
						 
							 În perioada 13.08.2018 – 19.08.2018, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2018 au verificat 220 de unități amplasate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari,  Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.
În perioada 13.08.2018 – 19.08.2018, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2018 au verificat 220 de unități amplasate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari,  Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.Controalele au vizat: 73 de restaurante, 1 cantină, 2 pizzerii, 25 de unităţi tip fast – food, 8 braserii, 15 unităţi de tip bufet, 5 rulote mobile, 21 de baruri, 1 cafe – bar, 4 snack baruri, 38 de magazine alimentare, 13 laboratoare de cofetărie/patiserie, 2 cofetării/patiserii, 3 pensiuni, 4 supermarket-uri, 1 depozit alimentar, 1 tonetă de înghețată și 1 unitate produse congelate.
În urma acestor controale s-au constatat deficienţe cu privire la:
- comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar;
- ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare;
- condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de lucru;
- depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
- neanunţarea de către persoanele fizice juridice a începerii activităţii supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.
Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 5 restaurante, 1 unitate tip fast – food, 2 unități tip bufet, 2 baruri, 1 snack – bar și 1 magazin alimentar, au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 26.000 de lei.
A.N.S.V.S.A., prin intermediul D.S.V.S.A. Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.
Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.
De asemenea, D.S.V.S.A. Constanţa pune la dispoziţia turiştilor, pe site-ul instituţiei, un modul dedicat Comandamentului Sezon Estival 2018 (http://constanta.dsvsa.ro/comunicare/comandament-sezon-estival/), unde se pot găsi recomandări şi informaţii utile, informează DSVSA Constanţa.
Inspectorii sanitari veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2018 supraveghează şi verifică permanent unităţile aflate pe Litoralul românesc, precizează inspectorii DSVSA Constanţa.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
								Comentarii
							
							 Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
					Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
					

 
															 
														 
										_thumb2.jpg) 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										_thumb2.jpg) 
										 
												 
												 
												 
												 
												 
												 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
					