Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Speranţa mea, Microferma - proiect pentru tinerii seropozitivi

ro

19 Oct, 2012 21:12 1233 Marime text
Asociaţia Speranţa a încheiat desfăşurarea proiectului“Speranţa mea-Microferma”, proiect finanţat de către Fundaţia SOROS  prin Fondul de Urgenţă.

Scopul proiectului a constat în funcţionarea unei întreprinderi sociale-microfermă (grădinărit şi îngrijire animale), pentru  a ajuta tinerii seropozitivi din Casa Ashitanoie/Luxemburg şi din comunitate să se autogospodărească/autofinanţeze şi să se integreze pe piaţa muncii.
Casa Ashitanoie /Luxemburg este locuinţă protejată pentru persoane cu nevoi speciale, fiind susţinută de către Asociaţia Speranţa în comuna Mihail Kogălniceanu, jud. Constanţa, încă din anul 1998.

Pe parcursul unui an (noiembrie 2011- octombrie 2012), sub coordonarea unui instructor agricol,  cei 14 beneficiari ai proiectului, tineri seropozitivi cu vârste între 20 si 24 de ani, au cultivat legume în grădina Microfermei, au crescut animale şi au primit ajutor pentru orientare profesională. Trei dintre aceşti tineri au fost angajaţi pe o perioadă de nouă luni ca grădinar sau îngrijitor animale. O parte din recoltă şi din animale  (legume, pui, raţe, porci, miei, ouă) a fost utilizată pentru alimentaţia tinerilor din aşezământ, iar o mica parte a fost  comercializată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii