Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Solomon Wigler, consilier al lui Sorin Oprescu, trimis în judecată

ro

26 Jun, 2015 12:44 1416 Marime text
 
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului WIGLER SOLOMON, consilier personal al primarului Municipiului Bucureşti, cu privire la săvârşirea infracţiunii de  trafic de influenţă în formă continuată (4 acte materiale).
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
În perioada mai-iunie 2012 – mai 2015, inculpatul Wigler Solmon, în calitate de consilier personal al primarului general al municipiului Bucureşti,  a pretins, în mai multe rânduri, suma de 230.000 euro și a primit, în mai multe tranșe, suma de 179.000 euro de la un o persoană (martor denunțător)  pentru a interveni pe lângă funcţionari din aparatul administrativ al primarului general al municipiului Bucureşti şi consilieri din cadrul consiliului general al municipiului București, lăsând să se creadă că are influență asupra acestora, în vederea inițierii și votării unor proiecte de hotărâre. Aceste hotărâri vizau aprobarea unor planuri urbanistice zonale (PUZ) necesare edificării a trei supermarket-uri pe raza municipiului București și acceptarea unei donații de către Primăria municipiului București.
 
Concret, în perioada anterior menționată, inculpatul a primit suma totală de 179.000 euro, în patru tranșe, respectiv înainte și după votarea hotărârilor respective.
În același scop, la data de 28 mai 2015, denunţătorul s-a întâlnit cu inculpatul Wigler Solomon în biroul acestuia din urmă aflat în sediul Primăriei municipiului București, ocazie cu care acesta din urmă l-a asigurat că, în ședința Consiliului general al municipiului București din ziua respectivă, au fost aprobate atât proiectul de hotărâre privind acceptarea donației aferentă unuia dintre proiecte, cât și PUZ - ul pentru unul dintre supermarket-uri.
În acest context, inculpatul Wigler Solomon a convenit cu martorul denunțător ca, în data de 3 iunie 2015, să-i remită suma de 25.000 euro, urmând ca diferența până la 51.000 euro să o aducă în săptămâna 08-12 iunie 2015.
La data de 03 iunie 2015, inculpatul Wigler Solomon a fost surprins în flagrant de procurorii anticorupție în timp ce primea suma de 25.000 euro în scopul mai sus menționat.
 
Procurorii anticorupție au dispus disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor față de inculpatul WIGLER SOLOMON în legătură cu pretinderea și primirea sumei de 25.000 euro de la martorul denunțător, pe care l-a asigurat că ar avea influență asupra primarul general al municipiului București, în vederea eliberării unei autorizații de construire necesare unei soluții de trafic (sens giratoriu), pentru două supermarket-uri., precum și în legătură cu alte aspecte.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului  Bucureşti, cu propunere de a se menține măsura arestului preventiv și măsurile asigurătorii dispuse față de inculpat.
În cauză procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii