Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șoferul vinovat de producerea accidentului soldat cu decesul unui militar, cercetat pentru ucidere din culpă

ro

30 Jul, 2015 18:20 1634 Marime text
 
Șoferul care a provocat accidentul produs miercuri pe DN1, la ieșirea din orașul Teiuș spre Alba Iulia, în urma căruia un militar al Regimentului 30 Gardă a decedat iar alți patru au fost răniți, va fi cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Alba, subcomisar Luminița Prodan, a declarat, astăzi, pentru Agerpres, că în cauză se întocmește un dosar în care sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.
Accidentul a fost provocat de o pătrundere pe contrasens a unei autocisterne de lapte, intrând în coliziune laterală cu al treilea autocar dintr-o coloană a Regimentului 30 Gardă care se îndrepta de la Oradea spre București și lovind frontal cel de-al patrulea autocar, ultimul din convoi, în care se aflau 27 de persoane. Cauza pătrunderii pe contrasens deocamdată este în cercetare, a menționat Luminița Prodan.
În urma impactului au fost rănite grav trei persoane, respectiv conducătorul autocisternei, o pasageră din același vehicul și un militar, pasager de pe locul din dreaptă față al autocarului, alți patru subofițeri suferind escoriații și contuzii.
Șoferul autocisternei, în vârstă de 37 de ani, din Lopadea Nouă, și pasagera, de 46 de ani, din Galda de Jos, au fost diagnosticați cu fracturi costale și de membre, fiind internați la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia.
La fața locului au ajuns și un elicopter militar și unul SMURD, dar din cauza leziunilor suferite de către subofițer acesta nu a putut fi stabilizat hemodinamic pentru a fi transportat la spital. După ce a fost resuscitat îndelung, echipajul SMURD a declarat decesul subofițerului, plutonier major Mihai Laurențiu-Rodian.
În vârstă de 34 de ani, acesta era angajat al Ministerului Apărării Naționale din anul 2000.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii