Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:35 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șoferii care transmit live pe Facebook în timp ce conduc, în atenția senatorilor. Ce s-a decis în plenul Senatului

ro

31 Oct, 2018 13:32 1400 Marime text
Plenul Senatului a respins, miercuri, o propunere legislativă care viza sancţionarea şoferilor care se filmează la volan în timp ce conduc, transmite Agerpres.ro

"O idee bună care sfârşeşte mai puţin bine, din păcate, ideea de a sancţiona pe cei care, cu tupeu, pur şi simplu se filmează când sunt la volan. Este o idee foarte bună, numai că modul în care a fost pusă în pagină a făcut imposibilă adoptarea unui raport de admitere. Vă propunem un raport de respingere, rămânând să găsim cu toţii o soluţie pentru cei care pun în pericol viaţa pe drumurile publice, filmându-se în timp ce conduc", le-a spus senatorilor preşedintele Comisiei juridice, Robert Cazanciuc.


Acelaşi lucru l-a susţinut şi iniţiatorul proiectului, deputatul PMP Petru Movilă, care a admis că, deşi ideea este "foarte bună", se impune o soluţie care să fie "viabilă" din punct de vedere legislativ, acceptată de toate grupurile parlamentare.

Proiectul legislativ pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice este iniţiat de parlamentari de la PMP.

"Raportat la actualele sancţiuni contravenţionale avute în vedere de ar. 108 alin. (1) lit. a) din OUG nr. 195/2002, cât şi la faptul că nu cuprinde sancţiuni similare pentru conducătorii auto care se filmează prin diverse mijloace tehnologice în timpul conducerii, se impune introducerea punctului 10, care să-i aibă în vedere şi pe aceştia din perspectiva sancţiunii contravenţionale, propus de textul de lege anterior enunţat", se arată în expunerea de motive a proiectului.


Senatul este prima Cameră sesizată. 

Sursa:  Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii