Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:48 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șofer depistat în trafic beat și fără permis, prins în timp ce încerca să mituiască polițistul care l-a sancționat. Ce sumă i-a oferit omului legii

ro

21 Dec, 2018 11:39 1535 Marime text
Ieri, 20 decembrie a.c., ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Harghita, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita, au prins în flagrant un bărbat în vârstă de 30 de ani, din județul Harghita, în timp ce oferea suma de 2.000 lei unui agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita – Postul de Poliție Căpâlnița, pentru a nu continua cercetările într-un dosar penal vizând comiterea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Potrivit DGA, în cursul zilei de ieri, polițistul s-a prezentat la sediul Serviciului Județean Anticorupție Harghita și a formulat denunț din care rezulta că, în noaptea de 19/20.12.2018, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit în trafic un autovehicul condus de un bărbat care nu poseda permis de conducere și se afla sub influența băuturilor alcoolice. Față de această situație, polițistul a întocmit dosar penal.

”La momentul opririi în trafic, bărbatul aflat la volan, i-a promis polițistului că îi poate oferi suma de 1.000 de lei pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu, respectiv să nu-i mai întocmească dosar penal. Deși polițistul a refuzat categoric oferta, în dimineața zilei de 20 decembrie a.c., bărbatul l-a contactat din nou, spunându-i că este dispus să-i dea 2.000 de lei pentru a nu mai continua cercetările, sens în care a fost formulat denunț” - au transmis reprezentanții DGA.

Acțiunea de prindere în flagrant a fost organizată la sediul postului de poliție unde bărbatul s-a prezentat și i-a oferit polițistului suma de 2.000 lei, în scopul menționat. Ulterior constatării infracțiunii flagrante de dare de mită, suspectul a fost condus la sediul unității de parchet, fiind luată măsura reținerii pentru 24 de ore.

”În drept, cercetările continuă față de inculpat, pentru comiterea infracțiunilor de dare de mită, conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, în cauză fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar.
Facem precizarea că, punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție” - au mai transmis procurorii DGA.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii