Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:07 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Societățile comerciale din Constanța, în vizorul polițiștilor locali. Amenzi pentru produse vândute la reducere înaintea perioadei oficiale

ro

19 Jan, 2019 09:20 1098 Marime text
Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au efectuat zilnic verificări pentru identificarea abaterilor de la legislatia în domeniul soldărilor.

Organele de control s-au deplasat în teren, verificând 54 societăți comerciale și au sancționat contravențional 26 operatori economici care nu și-au îndeplinit obligațiile legale privind modul de comercializare a unor produse expuse la vânzare înainte de demararea perioadei vânzărilor de soldare.


Cuantumul total al amenzilor a fost de 104.000 lei.

Au fost identificați comercianți cu amănuntul care au încălcat normele legale și au expus la vânzare produse propuse pentru soldare înainte de 15 ianuarie, data de debut a acestui tip de vânzăre, dar și operatori economici care s-au conformat dispozițiilor legale.

„Reamintim agentilor economici obligatiile legale care le revin cu privire la comercializare de produse cu amănuntul, de a depune documentele legale justificative care atestă stocul de produse propus pentru soldare și de a notifica autoritatea publică locală pe raza căruia își desfășoară activitatea economică cu cel puțin 15 zile înainte de a începe vânzările accelerate de produse”, precizează DGPL Constanța.

Vânzările de soldare pot fi facute doar în două perioade fixe ale anului.

Prima este pentru vânzările accelerate de produse din colecțiile toamnă iarnă, iar a doua este pentru vânzările accelerate de produse din colecțiile de vară.

Pentru produsele de toamnă- iarnă soldările se pot face în orice perioadă din intervalul 15 ianuarie-15 aprilie.

Comercianții care fac soldări în alte perioade decât cele prevăzute de lege riscă să fie sancționați cu amenzi cuprinse între 2.000  și 10.000 lei.Dacă într-un interval de 12 luni comercianții repetă fapta, riscă să li se suspende activitatea comercială de către autoritatea publică locală, pentru 30 de zile.

Direcția Generală Poliția Locală Constanța reamintește numerele de telefon la care cetățenii pot apela pentru a semnala situații din sfera noastră de compentență instituțională -0241484205-Dispecerat sau 0799/606142(WhatsApp).
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii