Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:01 21 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Societăţi comerciale din judeţul Constanţa, verificate de poliţişti. Bunuri confiscate

ro

11 Feb, 2019 12:28 524 Marime text
Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa au acționat pentru combaterea infracționalității în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală, fiind verificate 11 societăți comerciale, din municipiile Constanța, Mangalia și Medgidia. Au fost constatate 4 infracțiuni.
 

În perioada 4-10 februarie a.c., poliţiştii Serviciului de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa au verificat, pe raza municipiilor Constanța, Mangalia și Medgidia, 11 societăți comerciale.

 
Astfel, polițiștii au constat 4 infracțiuni de punere în circulație a unor produse susceptibile a fi contrafăcute, fiind indisponibilizate peste 200 de bunuri, constând în articole vestimentare și jucării.
 
Produsele în cauză poartă mărci identice sau similare cu mărci înregistrate, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 7.700 de lei.
 
Totodată, polițiștii constănțeni au aplicat 6 sancțiuni contravenționale în cuantum de 21.000 de lei, dintre care 3 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe și 3 sancțiuni conform Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

Ti-a placut articolul?

Comentarii