Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:01 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șoc în sport Un mare antrenor, arestat în legătură cu infracţiuni de dopaj

ro

20 Jun, 2016 20:43 2007 Marime text
Jama Aden, antrenorul deţinătoarei recordului mondial în proba de 1.500 de metri, Genzebe Dibaba, a fost arestat azi dimineaţa în Catalonia, în cadrul unei operaţiuni anti-doping, informează România TV.

Jama Aden este unul dintre cei mai buni antrenori de atletism din lume, el aflându-se sub contract cu etiopianca Genzebe Dibaba, Ayanleh Soulieman, Abubaker Kaki, Abdalelah Haroun şi Musaeb Abdulrahman Balla.

Poliţia spaniolă l-a arestat pe Jama Aden în cadrul Operación de los Mossos, în colaborare cu Agenţia Spaniolă Anti-Doping (AEPSAD), într-un hotel din Sabadell, la 20 km nord de Barcelona. Un fizioterapeut care se afla în acelaşi hotel a fost, de asemenea, arestat. Surse din poliţiei au declarat că în camerele acestora a fost descoperită eritropoietină (EPO).

Jama Aden are 53 de ani şi este de naţionalitate somaleză. El a fost la rândul său alergător şi a concurat la Olimpiada de la Los Angeles 1984, însă nu a reuşit să prindă finala la 1.500.

A cunoscut succesul ca antrenor, dar nu mai departe de anul trecut, doi dintre sportivii săi, franţuzoaica Laila Traby şi Hamza Driouch au fost suspendaţi pentru dopaj.

Între vedetele pe care le antrenează se numără Genzebe Dibaba, campioana mondială la 1.500 de metri la Beijing 2015 şi deţinătoarea recordului mondial pe această distanţă


Sursa: România TV
Sursa foto: alerg.ro

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii