Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:20 28 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Slujba de îngropare a Regelui Mihai I, oficiată în Catedrala Mănăstirii Curtea de Argeș

ro

12 Dec, 2017 20:39 1538 Marime text
Slujba de îngropare a Regelui Mihai I va fi oficiată sâmbătă în Catedrala Mănăstirii Curtea de Argeș. Conform Biroului de Presă al Casei Regale după slujbă sicriul va fi purtat într-o procesiune până la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală aflată în apropiere, unde se află locul de veci. 
  
Astfel, sâmbătă, la ora 14,40, Trenul Regal, în care se va afla sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai și în care vor călători Custodele Coroanei și membrii Familiei Regale a României, va pleca din Gara Regală Băneasa.
 
"Trenul Regal va circula cu viteză redusă în următoarele localități: Chitila (ora 14,51) — Titu (ora 15,41) — Pitești (ora 16,46). Toți cei care vor dori să aducă un ultim omagiu Regelui Mihai I sunt așteptați în gara orașului lor", se arată în comunicatul transmis de Biroul de Presă al Casei Regale.
 
Trenul Regal va ajunge la ora 17,30 în gara din Curtea de Argeș, unde prezența presei și a publicului va fi permisă.
 
Cortegiul funerar se va deplasa apoi de la gară la Catedrala Arhiepiscopală și Regală.
 
La ora 17,50 va avea loc slujba de îngropare a Regelui Mihai I în Catedrala Mănăstirii Curtea de Argeș. La ora 18,20, sicriul va fi purtat într-o procesiune pe jos către Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, unde va avea loc ceremonia religioasă a îngropării, la ora 18,40.
 
De asemenea, Noua Catedrală nu va putea fi vizitată în primele șapte zile după înmormântare

Ti-a placut articolul?

Comentarii