Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:07 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sinaxar 3 februarie 2016 Numele sfinților pomeniți azi sunt purtate de milioane de femei și bărbați. Cui spunem La mulți ani

ro

03 Feb, 2016 02:16 2812 Marime text
Vechiul Testament a fost tradus din limba ebraică în limba greacă de 70 de înţelepţi, din porunca lui Ptolomeu, regele Egiptului. Potrivit Tradiţiei, printre aceştia s-a numărat şi Sfântul şi Dreptul Simeon.
 
În momentul în care a ajuns la textul din Isaia 7,14: "Iată fecioara va lua în pântece şi va naşte fiu“, a înlocuit cuvântul "fecioara" cu "femeie", gândind că nu este posibil că o fecioara să nască.
Pentru necredinţa sa, Dumnezeu i-a făgăduit că nu o să moară până nu va vedea pe Mesia născut din Fecioara (Luca 2, 25-26).
La 40 de zile de la naşterea lui Hristos, se împlineşte făgăduinţă făcută de Dumnezeu, căci Sfântul şi Dreptul Simeon, îndemnat de Duhul Sfânt, va lua în braţe pe Cel născut din Fecioara şi va spune: "Acum slobozeşte pe robul Tău, Stăpâne, după cuvântul Tău, în pace, că văzură ochii mei mântuirea Ta".
"Acum slobozeşte" înseamnă acum am înţeles că s-a împlinit ceea ce s-a făgăduit. Această rugăciune "Acum slobozeşte", este rostită de noi, la fiecare slujbă a Vecerniei, adică la începutul unei zile liturgice.
Dreptul şi Sfântul Simeon a vestit şi răstignirea lui Hristos, în momentul în care îi spune Fecioarei Maria că prin sufletul ei va trece sabie.
 
Sfânta Prorociță Ana
De vederea Pruncului Mântuitor s-a bucurat şi prorocița Ana.
S-a emis ipoteza că era o prorocită cultică, în sensul că ea aducea jertfă pentru cei care erau nedreptăţiţi şi aveau nevoie de ajutorul lui Dumnezeu.
Sursa: CrestinOrtodox.ro 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii