Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:36 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şi tinerii de azi au dreptul la un loc de muncă”

ro

25 Aug, 2010 18:18 1655 Marime text

În perioada 1 iulie 2010 - 30 iulie 2011, CEDER Constanţa va derula proiectul „Şi tinerii de azi au dreptul la un loc de muncă". Proiectul se adresează cu prioritate tinerilor ca resursă de bază pentru dezvoltarea comunităţilor rurale. Contactul direct cu tinerii, în special prin intermediul școlilor rurale, a permis identificarea unor probleme. Lipsa unor servicii integrate și specializate de informare, orientare, consiliere, abilitare, facilitare și mediere a integrării profesionale la tinerii șomeri cu vârste între 15-30 ani, care pot aparţine unor minorităţi etnice sau unor categorii sociale defavorizate, precum tinerii cu disabilităţi, tinerii care trăiesc în centre de plasament și care provin din zona metropolitană a judeţului Constanţa (Mihail Kogălniceanu, Poarta Albă, Topraisar, Castelu). Cel puţin 30 de tineri șomeri din zona metropolitană a judeţului Constanţa primesc informaţii și formarea necesară pentru dezvoltarea abilităţilor de viaţă necesare la angajare.

Cel puţin 30% dintre tinerii și angajatorii din zona metropolitană a judeţului Constanţa primesc informaţii necesare privind practica inovatoare a teleworking-ului, ca alternativă eficientă de angajare în condiţiile crizei economice, prin intermediul instituţiilor abilitate la nivel local și a produselor proiectului.

Instituţiile abilitate pentru livrarea de servicii pentru angajare(primării locale, AJOFM, Direcţia de Muncă, ONG-urile, Inspectoratul Şcolar Judeţean responsabil de formarea și orientarea profesională a tinerilor care urmează licee/școli profesionale precum și universităţile din judeţ) dispun de un serviciu integrat de comunicare, informare, formare, consiliere, abilitare, mediere și facilitare între angajatori și tinerii șomeri pentru angajarea acestora la nivel local.

Una dintre activităţile desfăşurate în cadrul proiectului va fi elaborarea ghidului „Teleworking-ul, de la teorie la practică", în format electronic pentru postarea pe website şi în format A5 pentru diseminarea lui în rândul angajatorilor, primăriilor locale, instituţiilor abilitate în vederea diseminării lor în rândul tinerilor din mediul rural care nu dispun de canale de comunicare electronică. Vor fi realizate 200 astfel de ghiduri.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii