Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:41 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2. Cerere în căsătorie înainte de ceremonie Sentimente intense în Piața Ovidiu. „Rechinii albi“ își iau la revedere de la familii (galerie foto+video)

ro

25 Jul, 2016 10:10 39775 Marime text
Momente emoționante în Piața Ovidiu, din Constanța, unde 420 de militari constănțeni își iau la revedere de la rude, familie și prieteni.

Cei peste 400 de „Rechini Albi“ vor pleca în câteva zile în teatrul de operații din Afganistan.

La ceremonia de plecare în misiune sunt prezente familiile militarilor, înalți demnitari, dar și Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care va ține o slujbă de binecuvântare a misiunii ostașilor români.

Batalionul 341 Infanterie Protecția Forței „Rechinii Albi" vor pleca în Afganistan pentru o misiune de șase luni în teatrul de operații din Afganistan.

Timp de patru luni, militarii s-au antrenat intens pentru misiunea NATO „Resolute Support”, ce asigură protecţia forţei bazei militare din Kandahar, dar şi consilierea forţelor de securitate afgane.

La aceste momente, în Piața Ovidiu răsună imnul României.

UPDATE 2, ora 11.34

Unul dintre militarii a cerut-o, înainte de începerea ceremoniei, în căsătorie pe iubita lui. Aceasta a spus „DA“. Tânărul are 39 de ani, iar fata are 36 de ani. Sunt împreună de cinci luni şi sunt din Braşov.UPDATE 1 

Prezenți, de asemenea, la ceremonie, sunt și primarul Decebal Făgădău, prefectul Adrian Nicolaescu, pre;edintele CJC Marius Horia Ţuţuianu, dar și cei doi vicepreședinți ai CJC, Claudiu Palaz și Daniel Learciu. În urmă cu scurt timp, a început slujba.

În aplauzele mulțimii, petrecuți de prieteni, familie și apropiați, cei 420 de militari au defilat în Piața Ovidiu, în fața tuturor celor prezenți. În sufletele tuturor se află gândul că vor purta cu mândrie drapelul României pe meleagurile străine, dar și speranța că se vor întoarce cu bine acasă.

Printre cei 420 de militari constănțeni ce vor pleca în Afganistan se află și doi frați gemeni, Dorin și Teodor Căpîlnean. De asemenea, 15 fete întregesc rândurile ostașilor care vor purta Tricolorul pe pământ străin.
Ti-a placut articolul?

Comentarii