Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:29 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Seminar adresat tinerelor mame, la Cernavodă

ro

26 Sep, 2013 13:37 900 Marime text

Luni, 30 septembrie, de la orele 15.00, sala de spectacole a Casei de Cultură Cernavodă va găzdui seminarul „Şcoala Tinerelor Mame”. Programul se va derula în cadrul amplului proiect „Sănătate înainte de toate”, cu scopul de a oferi informaţii utile tuturor tinerelor mame din Cernavodă.

În cadrul seminarului, vor avea loc dezbateri interesante alături de medici specialişti, pe teme precum: avantajele monitorizării sarcinii de timpuriu, avantajele unei alimentaţii sănătoase, îngrijirea nou-născuţilor şi a copiilor.

În urma semnării contractului de finanţare cu Agenţia Naţională pentru Romi, Primăria oraşului Cernavodă implementează în calitate de beneficiar proiectul „Sănătate înainte de toate”, proiect în cadrul căruia 374 persoane cu posibilităţi materiale reduse de etnie romă vor beneficia de analize medicale gratuite precum: EKG, Glicemie, Colesterol, TGP, Creatinină, Tensiune, Radioscopie pulmonară, Sumar de urină.

Proiectul se derulează în perioada 21.06.2013– 20.12.2013 şi are rolul de a conştientiza membrii comunităţii de romi cu privire atât la necesitatea evaluării stării de sănătate, pentru a preveni eventualele efecte nedorite a unei probleme medicale nedepistate la timp, cât şi la importanţa educaţiei sanitare.

Ti-a placut articolul?

Comentarii