Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:35 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șeful Statului Major General al Armatei Bulgare, în vizită oficială în România. Ce subiecte au fost analizate

ro

21 Nov, 2018 18:11 1492 Marime text
Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș (foto), și șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae-Ionel Ciucă, au avut miercuri, 21 noiembrie, la sediul M.Ap.N., o întrevedere cu șeful Apărării din Armata Republicii Bulgaria, generalul Andrey Botsev, aflat în vizită oficială în România.

Potrivit MApN, în cadrul întâlnirii, oficialii au abordat pe larg aspecte privitoare la stadiul cooperării între Armatele Bulgariei și României, proiectele comune în contextul cooperării militare internaționale, precum și problemele de securitate ale Regiunii Mării Negre și ale Europei de Sud-Est.

Totodată, șeful Apărării din Armata Republicii Bulgaria a înmânat ministrului apărării naționale scrisoarea de intenție privind afilierea de forțe la Comandamentul Brigăzii Multinaționale Sud-Est (HQ MNBDE-SE) și la Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE).

Vizita șefului Apărării din Armata Bulgariei, la invitația șefului SMAp, constituie atât un prilej de consolidare a relațiilor româno-bulgare, cât și de valorizare adecvată a relațiilor cu un stat vecin și partener în cadrul Alianței Nord-Atlantice.

În domeniul apărării, între România și Bulgaria există o relație foarte strânsă de cooperare, ambele armate participând, în ultimul an, la o serie de activități comune de instruire, cum sunt exercițiile multinaționale întrunite SPRING STORM 18 și SEA SHIELD 18, exercițiul anual BREEZE 18, exercițiul naval bilateral româno-bulgar POSEIDON și exercițiul comun de antrenament al forțelor aeriene BLUE BRIDGE 2018.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii