Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:40 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șeful Statului Major al Apărării, întrevedere cu șeful Statului Major al Forțelor Navale Elene

ro

14 Nov, 2018 14:46 237 Marime text
Generalul Nicolae Ciucă, şeful Statului Major al Apărării, l-a primit, miercuri, 14 noiembrie, pe viceamiralul Nikolaos Tsounis, șeful Statului Major al Forțelor Navale Elene, aflat în România la invitația viceamiralului Alexandru Mîrșu, șeful Statului Major al Forțelor Navale Române.

Potrivit Statului Major al Forțelor Armate, în cadrul întrevederii au fost trecute în revistă activitățile de cooperare actuale și viitoare în domeniul forțelor navale, pentru întărirea securităţii, atât la nivel regional, cât şi aliat.

În cadrul vizitei sale în România, oficialul militar grec va avea, de asemenea, o întâlnire de lucru cu conducerea Forțelor Navale Române, unde se vor discuta subiecte privitoare la proiectele celor două forțe navale înscrise în planul Cooperării Structurate Permanente (PESCO) al Uniunii Europene în domeniul securității și apărării, precum și cooperarea forțelor navale române și elene în cadrul exercițiilor din perioada următoare și în domeniul învățământului militar de marină.

Joi, 15 noiembrie, viceamiralul Tsounis și viceamiralul Mîrșu se vor deplasa la Constanța, unde se vor întâlni cu comandantul Flotei și cu comandantul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, după care vor vizita fregata „Regina Maria” și Nava-Școală „Mircea”.
         
izita șefului Forțelor Navale ale Greciei în România face parte din Planul cu activitățile internaționale al Statului Major al Forțelor Navale și contribuie la dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre cele două marine militare, atât în domeniul instrucției, cât și în domeniul învățământului militar.   

În ultimul an, atât forțele navale ale României, cât și cele ale Greciei, au participat la o serie de exerciții comune: Sea Shield, Poseidon, Ariadne, Naias, dar și la programe de instruire în cadrul Centrului NATO de instruire operațională în domeniul maritim (NMIOTC) și în alte facilități aparținând forțelor elene și române.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii