Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:38 24 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șefi de drumuri, demiși din cauza lipsei parapetelor. Familia de muzicanți care a plonjat cu mașina în Dunăre este de negăsit

ro

09 Oct, 2017 16:41 922 Marime text
Directorul Regionalei Timişoara, Horaţiu Simion, şi şeful Secţiei de Drumuri Orşova, Cunicel Ion, au fost demişi de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Acesta a cerut un raport cu privire la elementele care privesc infrastructura rutieră şi care ar fi putut contribui la agravarea tragicului accident petrecut recent pe DN57, între Orşova şi Moldova Nouă, în dreptul locatităţii Coronin, iar în urma analizării documentelor primite a cerut Directorului General CNAIR, Ştefan Ioniţă, să ia urgent măsuri împotriva celor care se fac vinovaţi de gestionarea deficitară a zonei aflate în administrarea DRDP Timişoara, relatează Digi 24.
 
"În urma analizării documentelor primite în această dimineaţă, ministrul Transporturilor a cerut directorului general al CNAIR, Ştefan Ioniţă, să ia urgent măsuri împotriva celor care se fac vinovaţi de gestionarea deficitară a zonei aflate în administrarea DRDP Timişoara", se arată într-un comunicat transmis luni de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Răzvan Cuc: „Am constatat că atât DRDP Timişoara, cât şi secţia de Drumuri Orşova sunt vinovate, cel puţin de indolenţă şi proastă gestionare a teritoriului aflat în administrare. Din documentele primite reiese că secţia de Drumuri Orşova deţinea parapete pe stoc, dar că nu le-a folosit. Directorul Regionalei Timişoara ar fi trebuit să ştie acest lucru şi să dea dispoziţie ca aceste parapete să fie înlocuite".

Decizia luată de directorul general al CNAIR, a fost de demitere din funcţie a directorului Regionalei Timişoara, Horaţiu Simion, dar şi a şefului Secţiei de Drumuri Orşova, Cunicel Ion. „Din raportul prezentat a reieşit inclusiv că în acea zonă, parapetul greu era deteriorat de cel puţin 2 ani", se mai arată în comunicatul CNAIR.

Ministrul Transporturilor a dispus ca până la sfârşitul anului să fie montaţi şi înlocuiţi toţi parapeţii, acolo unde este necesar. Răzvan Cuc a subliniat că măsurile luate sunt legate strict de atribuţiile în domeniul infrastructurii rutiere şi nu se substituie anchetei Ministerului de Interne privind accidentul din judeţul Caraş Severin.

Vă reamintim că, sâmbătă, o maşină în care s-ar fi aflat cinci persoane, şoferul şi o familie cu doi copii, a căzut în Dunăre, în dreptul localităţii Coronini din judeţul Caraş-Severin. Şoferul, un bărbat de 44 de ani care avea permis de şapte luni, a reuşit să se salveze şi a povestit că în maşină se aflau încă patru persoane.

Operaţiunile de căutare a maşinii căzute în Dunăre au fost reluate duminică dimineaţă. Autoturismul a fost localizat şi scos din apă, însă familia luată la ocazie nu se afla în interiorul acestuia. Tatăl era muzicant și mai avea trei copii acasă. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii