Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:22 22 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şedinţă cu tensiuni la PDL Constanţa Banias numeşte directori, dar cine-i mai susţine?

ro

30 Sep, 2010 23:47 2630 Marime text

zevri-banias-enutu.jpgContrar calmului afişat de preşedintele organizaţiei judeţene PDLConstanţa, discuţiile desfăşurate în interiorul BPJ au scos la iveală mai multenemulţumiri ale reprezentanţilor forului de conducere. Mai multe voci auafirmat în cadrul şedinţei că primarii democrat-liberali nu beneficiază înrealitate de nicio susţinere din partea conducerii organizaţiei judeţene. Dealtfel, este o realitate faptul că problemele discutate de primari în cadrulBPJ nu au avut niciun ecou. Alte probleme puse în discuţie de uniidemocrat-liberali au fost nivelul slab al politicii practicate de actualaechipă de conducere a filialei, precum şi faptul că, pe zi ce trece, PDLConstanţa pierde tot mai mulţi directori dintre cei pe care i-a susţinut şinumit la conducerea deconcentratelor. Preşedintele organizaţiei municipale PDLConstanţa, Florian Constantin, a subliniat faptul că directorii numiţi defilială trebuie susţinuţi în continuare în funcţie. De asemenea, primarulcomunei Castelu, Nicolae Anghel, şi-a reiterat nemulţumirile pe care le-aexprimat şi cu ocazia altor şedinţe de partid, arătând că primarii PDL nubeneficiază de niciun sprijin de la partidul pe care-l reprezintă, în derulareaproiectelor. Un punct de vedere similar şi-a exprimat şi primarul comuneiPoarta Albă, Vasile Delicoti.

Schimb de replici între Banias şi Mihai Petre

În cadrul discuţiilor a existat şi un schimb de replici între Banias şiMihai Petre, secretarul general al organizaţiei, care l-ar fi întrebat pe şefulfilialei de ce nu s-a mai organizat Colegiul Director care trebuia să aibă locchiar la sfârşitul acestei săptămâni. Banias, care, se pare nu a agreat aceastăidee niciodată, pentru a nu fi un prilej de a fi tras la răspundere pentrulipsa de activitate politică şi de rezultate în judeţ (vezi nemulţumirileprimarilor), i-ar fi răspuns că un Colegiu Director nu este necesar. Reamintimcă ideea convocării acestui for, care arfi trebui să reunească preşedinţii tuturor organizaţiilor locale din teritoriu,alături de şefii de la Constanţa, i-a aparţinut chiar consilierului judeţeanMihai Petre. Aceasta a precizat în urmă cu trei săptămâni că o întrunire aColegiului Director ar fi fost potrivită cu o săptămână înaintea participăriiprimarilor PDL de comune la întâlnirea de la Braşov de pe 9 octombrie - unde ediliivor sta faţă în faţă cu mai-marii partidului - pentru centralizarea problemelorcu care se confruntă. Banias însă nu a văzut utilitatea acestei întruniri. Precizămcă l-am contactat telefonic pe democrat-liberalul Mihai Petre pentru a aflacare este punctul său de vedere în legătură cu refuzul lui Banias de a organizaColegiul Director. Petre a refuzat însă să comenteze, declarând că nu va facealte comentarii în afara celor din BPJ. „Da, am avut un schimb de replici, însăpunctele de vedere mi le-am expus în cadrul şedinţei Biroului PermanentJudeţean", a afirmat el.

Enuţu Lupu vrea la APM, cu barca UNPR

O altă problemă ivită şi discutată în BPJ la cererea protagonistului, afost şi posibila schimbare din funcţie a lui Senol Zevri, director al Agenţieipentru Protecţia Mediului Constanţa, în condiţiile în care, la discuţiile avutecu Banias, şefii UNPR Constanţa, ar fi avut pretenţia să-şi pună om la vrfulacestei instituţii. Zevri a fost prezent la şedinţa din această seară pentru asolicita reconfirmarea partidului pentru funcţia pe care o ocupă. Întrebat, lafinalul reuniuniii, dacă Zevri are în continuarea susţinerea partidului pentrufuncţia de director la APM, Banias a răspuns senin: „Are susţinerea partidului,a avut-o şi o va avea în continuare". Pe de altă parte, surse din cadrul PDLConstanţa ne-au declarat că democrat-liberalul Enuţu Lupu s-ar fi întâlnitrecent cu Zevri şi i-ar fi spus că el va fi director în locul lui, la APM, dardin partea UNPR. Reamintim că Enuţu Lupu a fost nominalizat în urmă cu cevaluni pentru ocuparea funcţiei de viceguvernator al Deltei Dunării, nominalizarecare nu s-a adeverit până în prezent, dovedindu-se o perdea de fum.

Cine, ce-are cu Zevri?

Banias a mai spus la finalul şedinţei că UNPR şi-a dorit de la începutpostul de director la Sanatoriu şi cel de director-adjunct la AdministraţiaBazinală de Apă Dobrogea-Litoral (pe care le-a şi avut cu acordul său), postulde şef la Direcţia de Accize şi postul de director al APM, ocupat de Zevri. Deprecizat că am încercat să-l contactăm telefonic şi pe Senol Zevri pentru a-şiexprima punctul de vedere vizavi de zvonull potenţialei schimbări a sa dinfuncţie cu un reprezentant al UNPR, însă nu am reuşit. Reamintim că Zevri nu seaflă la prima încercare de acest gen în funcţia pe care o ocupă, întrucâtzvonuri privind posibila sa înlocuire au mai existat. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • xyz 01 Oct, 2010 00:25 Pai postul de sef la accize a fost revendicat de PSD la cererea expresa a lui Pilca ., iar acum e ceruta de UNPR tot la cererea lui Pilca...? Sa fie oare doar interesul lui Pilca... sau chiar e rost de ceva spaga consistenta acolo...si merge pus un fraier ca Valsan, doar sa mearga treaba inainte...
  • Alexandru 30 Sep, 2010 20:41 Filiala PDL Constanta sunteti de plins,cine l-a numit pe Wagner la Oil Terminal?V-ati facut de tot risul cu acest personaj.