Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sed Lex scoate la iveală nereguilile din sânul ANAF

ro

10 Nov, 2015 14:17 1922 Marime text
Alianța Naţională a Sindicatelor Bugetarilor “SED LEX” a remis presei un comunicat în care scoate la iveală anumite nereguli ale preşedintelui ANAF, Gelu Ştefan Diaconu.
Redăm comunicatul integral:
“Referitor la comunicatul Agenției Naționale de Administrare Fiscală prin care se aduce la cunoștința opiniei publice demiterea a doi directori de direcții regionale ale finanțelor publice și motivele pentru care a fost luată această masură, facem următoarele precizări:
1)         Pentru examenele de promovare a funcționarilor publici din cadrul direcțiilor regionale ale finanțelor publice, presedintele ANAF, domnul Gelu Ștefan Diaconu, a dispus, chiar în timpul organizării examenelor, înlocuirea locațiilor și a membrilor comisiei constituite cu avizul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici și crearea unei comisii centralizate la nivel regional, încălcând flagrant prevederile HG nr. 611/2008 privind organizarea și dezvoltarea carierei funcționarilor publici
2)         Orice funcționar are obligația, conform prevederilor Statutului functionarilor publici, să refuze motivat orice dispoziție a superiorului ierarhic, care încalcă prevederile legale. Potrivit legii, examenul e organizat de direcția regională, nu de ANAF.
3)         Justificarea referitoare la scopul final al acestei măsuri, respectiv asigurarea unui examen transparent și bazat pe competențe prin prezenta unui reprezentant al Direcției de Integritate este cel puțin jignitoare, dat fiind faptul că modificarea comisiilor s-a facut printr-o simplă adresă emisă în data de 4 noiembrie 2015, imediat după ce în data de 3 noiembrie 2015 a avut loc un protest spontan. Prin urmare e nevoie de integritate doar după o acțiune de protest? De ce pentru examenul organizat înainte cu o săptămână când nepoata președintelui ANAF a concurat singură pe un post de conducere pe care l-a și ocupat nu a fost necesară prezența unui reprezentant al Direcției de Integritate?
4)         Prin modificarea locației de desfășurare a concursurilor la nivel regional, presedintele ANAF, domnul Gelu Ştefan Diaconu, în mod abuziv, încearcă să umilească și să pedepsească funcționarii care au manifestat spontan, considerând ca și acest lucru a contribuit la căderea Guvernului Ponta din care făcea parte. Foarte mulți colegi ar trebui să se deplaseze între 100-200 km pentru a participa la examen, pe propria cheltuiala, concomitent cu destabilizarea funcționării instituțiilor în care își desfășoară activitatea, urmând ca pentru două-patru zile un număr de 3200 de persoane să migreze între orașe.
Modul în care a acționat președintele ANAF, domnul Gelu Ștefan Diaconu, este o răzbunare prin care vrea să arate că nimeni nu are voie să miște în front și un abuz de putere pe care suntem obligați să-l aducem la cunoștința opiniei publice.
Timp de 25 de ani, sub pretextul reformei și bunelor intenții s-a creat un sistem mafiot, bazat pe teamă, ură, clientelism, iar președintele ANAF, domnul Gelu Ștefan Diaconu, prin cuvinte mari gen reformă, integritate, depolitizare, încearcă să vândă opiniei publice un abuz de putere ca fiind o măsură demnă de toată laudă. Poate ne dă rețeta prin care dintr-un salariu de bugetar a reușit să construiască unul dintre cele mai mari hoteluri din București, în acest sens așteptăm de asemenea cu interes controlul marilor averi demarat de ANAF unde dânsul este președinte.
Și acest lucru se întâmplă chiar în aceste zile în care opinia publică condamnă și dorește schimbarea acestui sistem putred, cerând cu tărie ca persoane de genul președintelui ANAF să nu mai poată face parte din administrația statului.”
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii