Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se modernizează sistemul de emitere a permiselor auto

ro

12 Oct, 2012 19:36 1208 Marime text
Sistemului naţional de emitere şi evidenţă a permiselor de conducere este modernizat începând cu luna octombrie, prin punere în funcţiune a unor aplicaţii informatice, urmând ca prima fază să se încheie până la sfârşitul acestui an.

Formalităţilor necesare preschimbării permiselor de conducere vor fi mult simplificate, prin eliminarea procedurilor de obţinere şi de completare a formularelor, care vor fi tipărite în curând, direct la ghişeele de primire a documentelor, în sistem informatic.

De asemenea, într-o etapă viitoare va fi posibilă încasarea contravalorii documentelor emise, direct la ghişeele serviciilor publice comunitare din judeţ.

Complexitatea şi volumul operaţiunilor necesare pentru modernizare, precum şi asigurarea corectitudinii preluării bazelor de date existente presupune o serie de întreruperi ale activităţii. În zilele de 19 octombrie şi 22 octombrie nu se vor putea emite sau confecţiona: permise de conducere sau dovezi înlocuitoare ale acestora, certificate de înmatriculare sau dovezi înlocuitoare ale acestora, autorizaţii provizorii de circulaţie sau plăci cu numere de înmatriculare. De asemenea, în aceste zile nu se va putea susţine proba teoretică în vederea obţinerii permisului de conducere, dar examinarea la proba practică se va derula conform programărilor.

Modernizarea în totalitate a sistemului se va finaliza în primul semestru al anului viitor, când vor fi puse în funcţiune şi aplicaţiile care ţin evidenţa vehiculelor înmatriculate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii