Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:38 18 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scările Ministerului Sănătăţii au fost… vopsite în semn de protest!

ro

05 May, 2016 19:13 950 Marime text
Pe scările Ministerului Sănătății condus de Patricu Achimaș-Cadariu a avut loc, în această după-amiază un protest inedit. Trei persoane îmbrăcate în halate albe și cu măști chirurgicale pe față au turnat vopsea roșie pe scările instituției.
 
Protestatarii aveau inscripționat pe spatele halatelor Hexi Pharma, iar doi dintre ei au fost filmați în fața ministerului când țineau în mâini un banner pe care scrie „Ştergem urmele crimei. Ministerul Sănătăţii, DNA, DIICOT, complici la omor”.
 
Acest mesaj al protestatarilor are legătură cu rezultatele testelor realizate recent în privința dezinfectanților. Din păcate, jandarmii nu au apreciat protestul spontan și i-au amendat cu câte 700 de lei fiecare, pentru că au aruncat cu vopsea roșie pe treptele Ministerului.
 
Vă amintim că, în ancheta efectuată în cazul dezinfectanților folosiți în unitățile sanitare, ministrul Cadariu a anunțat, ieri, că mai puțin de 5% din cele peste 3.500 de probe recoltate de la spitale au fost neconforme și 95% - conforme. Ministrul a făcut aceste precizări, care au iscat multe ironii, după ce jurnalistul Tolontan a descoperit că dezinfectanţii folosiţi în spitalele din România sunt diluaţi de 10 ori. Alianța Medicilor respinge testele Ministerului, atrăgând atenţia că pacienții nu sunt în siguranță

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii