Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:29 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SANITAS amenință Guvernul cu grevă generală. 50 de reprezentanţi ai federaţiei din Constanţa vor merge la Bucureşti

ro

06 May, 2016 13:01 1929 Marime text
Federaţia SANITAS din România atrage atenţia Guvernului României că situaţia în care se află sectorul sanitar trebuie reglementată, iar  lipsa de răspuns va fi amendată cu grevă genrală.
 
Programul acțiunilor sindicale SANITAS pentru săptămâna viitoare:
 
  • 9 şi 11 mai între orele 11.00 – 13.00 -Ministerul Muncii;
  • 10 şi 12 mai între orele 11.00 – 13.00 - Ministerul Finanţelor;
  • 13 mai între orele 11.00 - 13.00 - Ministerul Sănătăţii.
 
Potrivit președintelui din cadrul Biroului executiv al Sindicatului SANITAS Constanţa, Nicolae Manea, care a declarat pentru cotidianul ZIUA de Constanța, Federația își continuă demersul în vederea reglementării sectorului sanitar. Astfel, în prima zi sunt programați pentru pichetări și reprezentanții  din Constanța, care vor pleca spre București cu un autocar plin de 50 de persoane. În urma acestui program care durează în perioada 9-13 mai, în care se pichetează ministerele, dacă nu se vor rezolva aceste probleme, se va organiza o strângere de semnături pentru acțiuni greviste.
 
Vă reamintim că la Constanța, în luna aprilie s-a desfășurat în faţa Prefecturii Constanţa „Protestul tăcerii”, un miting de protest.
 
„Prioritară pentru Federația Sanitas  din România este soluţionarea revendicărilor  înaintate autorităţilor statului și în acest sens vor continua toate acțiunile sindicale prevăzute pentru următoarea perioadă. Astfel, între  9-13 mai a.c. Federaţia SANITAS din România va organiza adunări publice în faţa Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi Ministerului Finanţelor Publice. Totodată, Federaţia va continua negocierile cu Ministerul  Muncii,  iar acordul semnat cu Ministerul Sănătăţii  reprezintă în continuare baza tuturor negocierilor privind reglementarea problemelor cu care se confruntă  sistemul sanitar (…) Federaţia SANITAS din România atrage atenţia Guvernului României că situaţia în care se află sectorul sanitar trebuie reglementată, iar  lipsa de răspuns va fi amendată cu grevă generală”, se arată într-un comunicat transmis de Federaţia SANITAS. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii