Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:26 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-au apucat de minerit fără să aibă voie şi au fost trimiși în judecată

ro

25 Feb, 2016 18:20 942 Marime text
 
Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor, sub control judiciar: DUMITRESCU GEORGE, OPREA ADRIAN MARIAN, STOICA IULIANA MIHAELA, precum şi a inculpaţilor SĂRARU IONICĂ, DUMITRAŞCU SIMONA MARIA, DUMITRU DUMITRU, VÎLCU MIHAI GABRIEL, BULIMAR CARMEN, ŞERBĂNOIU RĂZVAN şi S.C. AMFORA PLUS TRANS S.R.L. sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare a banilor şi executare de activităţi miniere, fără permis sau licenţă.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
În perioada 2007 – 2011, în calitate de administrator la SC Amfora Plus Trans S.R.L., inculpatul Dumitrescu George, cu ajutorul celorlalţi inculpaţi, administratori în fapt sau în drept ai unor societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă, a înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii achiziţii fictive de agregate minerale, utilaje de construcţii şi de excavare, combustibil şi piese de schimb pentru utilaje. Astfel, a fost cauzat statului român un prejudiciu în valoare de 10.525.873 lei (cca. 2.500.000 euro).
De asemenea, în perioada 2008 – 2011, inculpatul Dumitrescu George, cu ajutorul celorlalţi inculpaţi, a disimulat originea ilicită a sumei de 25.198.835 lei, dobândită prin săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi executare de activităţi miniere, fără a avea permis sau licenţă, prin introducerea acesteia într-un circuit financiar aparent legal, iniţiat prin acordarea unor împrumuturi S.C. Amfora Plus Trans S.R.L. şi încheiat prin obligarea societăţii în restituirea acestor împrumuturi.

 Procurorii au solicitat instanţei ca, în conformitate cu art. 112 lit. e C.p., să dispună confiscarea specială de la inculpatul Dumitrescu George a sumei  de 25.198.835 lei.

În vederea recuperării prejudiciului, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra mai multor bunuri imobile, reprezentând terenuri intravilane şi extravilane de pe raza judeţelor Argeş şi Prahova şi a municipiului Bucureşti, în suprafaţă totală de 416.147 mp., precum şi a unui apartament situat în municipiul Bucureşti.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Argeş.
 
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii