Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a realizat bilanțul în urma cutremurului urmat de tsunami petrecut în Chile

ro

19 Sep, 2015 11:11 1649 Marime text
 
Potrivit unui nou bilanț prezentat ieri, la 48 de ore după catastrofă, cutremurul urmat de tsunami care a lovit puternic nordul și centrul Chile s-a soldat cu 13 morți și șase dispăruți, relatează AFP.
 
„Numărul deceselor a urcat la 13”, a declarat ministrul adjunct de interne Mahmud Aleuy, în cursul unei conferințe de presă organizate la sediul din Santiago al Biroului național pentru situații de urgență (Onemi).
 
Însă mai sunt și șase persoane date dispărute după cutremurul de pământ cu magnitudinea 8,3 care a avut loc în cursul nopții de miercuri spre joi și a fost urmat de tsunami.
 
În această zonă situată la 400 de kilometri nord de Santiago, catastrofa a făcut peste 1.500 de sinistrați, 262 de clădiri au fost avariate și mai mult de 24.000 de familii sunt lipsite în continuare de electricitate la 48 de ore după cutremur, al șaselea ca violență din istoria Chile și cel mai puternic înregistrat în acest an în lume, conform agerpres.ro.
 
Valuri uriașe au lovit centrul mai multor orașe de pe litoralul Oceanului Pacific, în regiunile Coquimbo și Valparaiso.
 
În capitala Santiago, cutremurul a scos în stradă mii de chilieni speriați. Seismul a fost resimțit în mai multe regiuni din Argentina și până la Buenos Aires, la 1.400 de kilometri de epicentru, unde clădirile s-au zguduit, potrivit aceleiași surse citate. 



Sursa foto: turism.bzi.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii