Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rugăciune la geamia Hunchiar pentru victimele tentativei de lovitură de stat din Turcia. Peste 100 de enoriaşi participă (galerie foto)

ro

21 Jul, 2016 20:42 3687 Marime text
În această seară, musulmanii din Constanţa s-au adunat pentru a face împreună o rugăciune la  geamia Hunchiar, din zona istorică a oraşului, pentru victimele tentativei de lovitură de stat din Turcia. 

Aproximativ 100 de enoriași participă la rugăciune.  Inițiativa îi aparţine președintelui Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din Dobrogea susținut de Muftiul Cultului Musulman din România, Iusuf Murat. Amândoi au declarat, înainte de slujbă că martirii din Turcia au murit pentru menținerea democrației în tara lor. De menţionat că aceştia au refuzat sa răspundă la alte întrebări susținând ca nu comentează situația politică.

Un cetățean turc, Suleiman Kaia , a declarat pentru cotidianul ZIUA de Constanţa ca se roagă pentru cei doi prieteni din Turcia. Unul rănit și celalalt decedat, ambele fiind victime ale armatei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • aaa 23 Jul, 2016 22:43 Apreciez aceasta initiativa dar as vrea sa vad o pozitie a Muftiatului in legatura cu faptul ca Imami din Turcia,refuza sa oficieze slujbe pt asa zisii tradatori.Ce pozitie are Muftiatul despre faptul ca acei tradatori morti nu pot fi inhumati in cimitirul traditional,primarul Istanbulului cautand un loc special in afara orasului?.Cum ramane cu egalitatea in fata mortii ?