Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Credincioşii musulmani vor sărbători timp de trei zile Ramazan Bayram

ro

03 Jun, 2019 12:34 9450 Marime text
După o lună de primenire spirituală prin post, slujbe şi rugăciuni credincioşii musulmani vor sărbători timp de trei zile, începând de marți, 04 iunie 2019, „Ramazan Bayram-ul”.
         
Slujba de Ramazan Bayram va fi oficiată marți, la ora 06:06, de către Șeful Cultului Musulman din România, Muftiul Muurat Iusuf, la Geamia Hunchiar, din municipiul Constanța. De asemenea, slujbe religioase cu ocazia Ramazan Bayram-ului vor fi oficiate în toate geamiile.

Zilele de Bayram sunt o binecuvântare pentru musulmanii care de-a lungul Lunii Sfinte Ramazan au ținut post. Aceste zile sunt un prilej de apropiere, de deschidere a sufletului și de împărtășirea bucuriei comune. De asemenea, pe parcursul celor trei zile de sărbătoare ne vizităm rudele și prietenii, ne bucurăm de cei dragi și cinstim memoria celor care au trecut la cele veșnice.

"Fie ca aceste zile de sărbătoare să ne fie călăuzitoare și să fim buni și darnici întotdeauna. Să ne respectăm pururi părinții, să îi ajutăm ori de câte ori putem pe cei aflați în suferință, să fim mereu cu sufletul deschis și gata să facem o faptă bună!"

Respectând tradiţia ca în fiecare an Şeful Cultului Musulman din România, Muftiul Iusuf Muurat, adresează credincioşilor musulmani tradiţionala urare “RAMAZAN BAIRAMÎNÎZ QAYÎRLÎ BOLSÎN !“ - “RAMAZAN  BAYRAMINIZ  HAYIRLI  VE  MŰBAREK OLSUN !” - „UN BAİRAM FERİCİT”! - “EID AL FITIR MUBARAK”!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii