Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Românii pe ultimul loc în UE la consumul zilnic de fructe și legume

ro

14 Oct, 2016 19:19 1693 Marime text
Peste două treimi dintre români cu vârsta de peste 15 ani (65,1%) nu consumă zilnic fructe și legume, ceea ce îi plasează pe ultimul loc în UE la acest capitol, arată un studiu publicat astăzi de Oficiul European de Statistică (Eurostat) care se bazează pe datele din 2014.
 
La mică distanță de români sunt bulgarii, mai mult de jumătate din populația țării vecine (58,6%) declarând că nu consumă zilnic fructe și legume. La polul opus, campioni în UE la consumul zilnic de fructe și legume sunt grecii (30,1% din populație), urmați de croați (27,5%) și sloveni (27%).
 
De asemenea, în Uniunea Europeană mai mult de o treime din populație (34,4%) nu consumă zilnic legume și fructe, în timp ce mai puțin de 15% (14,1%) consumă cel puțin cinci porții în fiecare zi. În rândul statelor membre, ponderea celor care consumă cel puțin cinci porții de legume și fructe în fiecare zi este cea mai mare în Marea Britanie (33,1%) și cea mai mică în România (3,5%) și Bulgaria (4,4%).
 
Consumul regulat de fructe și legume este considerat un element important al unei diete sănătoase și echilibrate. Consumul de fructe și legume este influențat atât de sex cât și de nivelul de educație, un grad de educație mai ridicat fiind întâlnit în rândul celor care consumă cel puțin cinci porții de legume și fructe în fiecare zi. De exemplu, în România doar 2,7% din cei cu un nivel de educație scăzut consumă cel puțin cinci porții de legume și fructe în fiecare zi, față de 5,5% în cazul celor cu un nivel de educație ridicat.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii