Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:34 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

INSCOP Românii cred că prima doamnă ar trebui să-și asume un rol mai vizibil

ro

18 May, 2015 12:02 1846 Marime text
 
Cei mai mulţi români au o părere pozitivă despre soția președintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis, și consideră că ar fi un lucru bun ca aceasta să își asume un rol mai vizibil în societatea românească, în special prin implicarea în acte de caritate, inițiative culturale sau educaționale. Cel puţin aşa reiese dintr+un sondaj realizat de INSCOP. Astfel, 26,1% dintre români declară că au o părere foarte bună despre Carmen Iohannis, iar 41,9% o părere bună. Cumulat, 68% dintre respondenți declară că au o părere pozitivă (bună și foarte bună) despre prima doamnă.
Cercetarea relevă că 57,3% dintre români cred că ar fi un lucru bun ca prima doamnă să își asume un rol mai vizibil în societatea românească, în timp ce 23,2% consideră că nu ar fi un lucru bun, iar 19,5% nu știu sau nu răspund. De asemenea, 52,5% dintre respondenți cred că soția președintelui ar trebui să se ocupe de acte de caritate, inițiative culturale sau proiecte educaționale, iar 22,1% consideră că nu ar trebui să facă nimic deosebit, ci ar trebui să rămână cât mai retrasă din viața publică. Un procent de 16,3% sunt de părere că prima doamnă ar trebui să participe doar la evenimente de protocol, ca soție a președintelui. 9,1% dintre respondenți au ales varianta nu știu sau nu răspund.
Barometrul INSCOP – „Adevărul despre România” a fost realizat la comanda Adevărul în perioada 23-30 aprilie. Eroarea maximă admisă a datelor este de ą 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii