Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Romaniacurata.ro Expertissa SRL, firmă apropiată unui consilier al lui Nicuşor Constantinescu, implicată în dosarul Microsoft

ro

29 Sep, 2014 09:59 3333 Marime text

Sub titlul “Rețeaua politică din spatele contractelor care au dus șefii din România ai gigantului IT în fața procurorilor DNA”, site-ul romaniacurata.ro publică o anchetă amplă despre scandalul Microsoft în România.  Ancheta citează cotidianul ZIUA de Constanţa, care arată că în vizorul anchetatorilor este şi o firmă din Constanţa, deţinută de fratele unui consilier al lui Nicuşor Constantinescu.

 
“Un furnizor de licențe Mircosoft pentru autoritățile publice locale din Constanța este Expertissa Constanța SRL, despre care România Curată a publicat recent o investigație. Firma Expertissa Constanța îl are ca acționar majoritar pe Ion Colțan, despre care, în 2010 site-ul local ziuaconstanta.ro a descoperit că are fratele, Niculae Colțan, angajat pe postul de consilier al lui Nicușor Constantinescu, iar pe nepoata sa, Simona Cristina Colțan, pe postul de consilier debutant. În intervalul 2009-2012, administrator și director general al Expertissa Constanța SRL a fost Daniel Georgescu (consilier local la Constanța, din partea PSD), numit de Guvernul Ponta I l-a numit pe Daniel Georgescu director general al Companiei Naționale Administrația Canalelor Navigabile SA. Din același grup de firme face parte și Expertissa HQ, care a furnizat software Microsoft pentru Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Ecologie Industrială”, scrie romaniacurata.ro.
 
Întrega anchetă despre “Dosarul Microsoft” poate fi citită pe romaniacurata.ro
 
Sursa: romaniacurata.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii