Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România, tentaţie pentru giganţi industriali? Daimler ar putea construi o uzină de motoare Mercedes la Sebeș

ro

12 Apr, 2016 18:58 1647 Marime text
 
Primarul Sebeșului, Adrian Alexandru Dăncilă, a confirmat, pentru mercedesblog.ro, faptul că Daimler a achiziționat o suprafață uriașă de pământ lângă uzina de cutii de viteze de la Sebeș, pentru o posibilă viitoare uzină de motoare Mercedes. Ştirea a debutat ca un zvon în presa românească, la începutul lunii martie. Atunci se auzise că Daimler ar fi achiziționat terenul respectiv. Acum însă există o confirmare oficială.
 
Conform spuselor primarului Dăncilă, pământul achiziționat de Daimler este o suprafață la fel de mare ca aceea rezervată pentru uzina de cutii de viteze, ceea ce înseamnă un total de 130.000 de metri pătrați, dintre care 72.000 metri pătrați au fost folosiți pentru uzina în care se construiește noua transmisie 9G-Tronic.
 
În urmă cu două săptămâni, presa poloneză specula informația conform cărei Daimler va construi o uzină de automobile și una de motoare la Jawor. Dar se pare că și Sebeșul este un candidat pentru locația viitoarei uzine Daimler. Cu muncitori de la Cugir și Sebeș, pentru construirea modernei transmisii 9G-Tronic, și cu pământul achiziționat lângă uzina de la Sebeș, ar fi mai logică ridicarea unei uzine de motoare în zonă.
 
Mercedes a produs anul trecut 300.000 de cutii cu 7 trepte și dublu ambreiaj și va crește capacitatea de producție pentru noua cutie automată 9G-Tronic de la o tură la trei. 80% din cele 1,32 de milioane de modele cu tracțiune spate și integrală comercializate anul trecut au folosit o cutie automată, mai scrie mercedesblog.ro.

La începutul lunii martie, Daimler a lansat la filiala sa din România, Star Assembly, producția cutiei de viteze automate cu nouă trepte 9G-TRONIC. Aceasta este prima cutie automată de viteze cu nouă trepte disponibilă  la  nivel  mondial  pentru modelele premium cu tracţiune spate, integrală, hibrid sau hibrid Plug-in.
 
În prezent, Daimler are, în cadrul filialelor din România, Star Transmission şi Star  Assembly,  în  cele  două  puncte  de  lucru  disponibile, peste  1.800  de angajaţi. Societatea  Star Transmission, înfiinţată  în  anul 2001, produce  la sediul  din  Cugir  roţi  dinţate,  arbori,  precum  şi componente  prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii şi sisteme de direcţie. În plus, în cadrul acestei locaţii se află centrul de tehnologie, precum şi un spaţiu de instruire.
 
Filiala Star Assembly a fost înfiinţată în anul 2013 la locaţia din Sebeş, iar lansarea producţiei cutiei de viteze automate cu cinci trepte s-a realizat în acelaşi an. În anul 2014, pe poarta fabricii a ieşit prima cutie de viteze cu dublu ambreiaj cu şapte trepte.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii