Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:17 19 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corupție în domeniul farmaceutic Roche România confirmă că face obiectul unei anchete

ro

01 Aug, 2015 14:21 724 Marime text
 
Filiala română a grupului Roche cu sediul la Basel a confirmat vineri că face obiectul unei anchete cu privire la acordarea de mită în schimbul prescrierii de medicamente împotriva cancerului, relatează Radioteleviziunea elveţiană, citată de România TV.

O serie de alte societăţi farmaceutice sunt vizate, însă autorităţile româneşti din domeniul luptei împotriva corupţiei refuză să comunice câte societăţi sunt implicate în dosar.

Roche a declarat pentru agenţia americană de presă AP că ea cooperează deplin şi furnizează documentele cerute, scrie România TV.

Pe lista firmelor implicate în dosarul privind corupția din domeniul farmaceutic se află Roche România, structură a concernului multinațional Roche (producător de medicamente), Actavis SRL (producător/distribuitor de medicamente), dar și Pfizer România SRL (companie biofarmaceutică), Teva Pharmaceuticals România SRL (companie farmaceutică), Novartis Pharma Services (producător de medicamente), Alvogen România SRL (producător de medicamente), Sandoz Pharma Services SRL (companie farmaceutică), Glaxosmithkline România SRL (producător de medicamente), Egis Internațional (companie farmaceutică), Romastru Trading (distribuitor de medicamente), Glenmark Pharmaceuticals SRL (producător de medicamente), informează Agerpres.

Din cercetările efectuate a rezultat că, în ceea ce privește activitatea derulată de Roche România SRL și Actavis SRL, aceasta a fost coordonată, în scopul prescrierii cu predilecție a produselor acestor companii pentru maximizarea vânzărilor/profitului, de către Dan Zamonea, fost director general la Roche România SRL, Teodor Lucuță, fost director economic la aceeași firmă, și Dan Ivan, director general la Actavis SRL.

În acest dosar, marți au fost efectuate percheziții în București și în județele Ilfov, Sibiu, Mureș, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud și Timiș, faptele fiind săvârșite în perioada 2012 — 2015, conform DNA.Sursa: România TV, Agerpres

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii