Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:34 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Reţeta” decontărilor fictive din sănătate a fost respectată şi în Vrancea

ro

22 Sep, 2015 09:06 1882 Marime text
După cum ştiţi, ieri au avut loc percheziţii în judeţele Constanţa, Brăila, Vrancea şi Bucureşti. Dacă la Constanţa au căzut în mâna anchetatorilor nume grele din sistemul sanitar, în Vrancea s-a ajuns până la Penitenciarul Focşani.
Practioc, poliţiştii de la Investigarea Criminalităţii Economice au descoperit un grup infracţional organizat, cu ramificaţii şi în Vrancea, care devaliza bugetul Sănătăţii prin decontarea unor reţete fictive, exact ca la Constanţa. În urma descinderilor din dosarul "cancerului din Sănătate", aşa cum l-au numit colegii de la Ziarul de Vrancea, au fost luaţi la audieri şi comandantul Penitenciarului Focşani şi farmacistul Mircea Harca de la „Brifarm”. Șeful Penitenciarului Focşani, Adrian Iacob, este suspectat că a dat o mână de ajutor pentru eliberarea interlopului Titu Sgîrcitu, liderul clanului din Brăila, care făcea afacerile cu medicamente, şi care a fost închis în această unitate de detenţie.
În Vrancea, percheziţiile au vizat mai multe locaţii, printre care şi Penitenciarul Focşani, unde a fost încarcerat, până acum câteva zile, Titu Sgîrcitu, închis de comiterea unor infracţiuni cu violenţă. În anul 2007, interlopul a bătut un cameraman de la Pro TV care l-a filmat în timp ce intra cu forţa într-o casă. Titu Sgîrcitu a înfiinţat SC „Ahmeya Pharm” SRL (farmaciile Ahmeya), al cărei administrator este soţia sa, Liliana Valentina Sgîrcitu. Gruparea avea rolul de a elibera şi deconta reţete fictive. Practic, Titu era „capul răutăţilor”, cum se spune. Şi aici, medicii şi farmaciştii din Vrancea implicaţi în reţea eliberau reţete scumpe pe numele unor minori cu handicap psihic. „Reţeta” manevrelor de acest gen era identică cu cea din Brăila şi Constanţa.
Ziarul de Vrancea scrie că şeful Penitenciarului, comisarul şef Adrian Iacob, nimeni altul decât finul de cununie al ministrului Apărării, Mircea Duşa, a fost audiat la sediul DIICOT Bucureşti şi a declarat că speră ca “legea să facă dreptate”. Farmacistul Mircea Harca şi Adrian Iacob a trebuit să explice ce legături au cu reţeaua soţilor Sgîrcitu. Fost farmacist la Spitalul Militar Focşani, Mircea Harca are împreună cu familia farmaciile din reţeaua Brifarm, precum şi un depozit de medicamente. Harca este socrul lui Geluţu Vîlcu, directorul Clubului Sportiv Unirea Focşani, fost boxer de performanţă. Potrivit unor surse, Harca ar fi pus-o în legătură pe Liliana Valentina Sgîrcitu cu şeful Penitenciarului Focşani, unde se afla încarcerat soţul ei, Titu Sgîrcitu, cel mai probabil pentru a beneficia de liberare.  "Conex faptelor cercetate în prezenta cauză au rezultat indicii temeinice cu privire la comiterea unor infracţiuni de corupţie, în scopul obţinerii transferului liderului grupării, în Penitenciarul Focşani", arată procurorii DIICOT.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii