Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:38 20 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Recomandările polițiștilor pentru o întoarcere din minivacanța de Paște în siguranță

ro

09 Apr, 2018 09:39 642 Marime text
Astăzi, la întoarcerea din minivacanţa de Paște, poliţiştii continuă acţiunile din stradă, pentru prevenirea evenimentelor grave, combaterea încălcării regimului legal de viteză şi salvarea de vieţi.

 Vă recomandăm să conduceți prudent, fără bruscarea comenzilor vehiculelor și să efectuați fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.

 Evitați efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase. 
 
Circulați cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.
 
În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule.
 
Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.
 
Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranţă!
 
Pietonilor le recomandăm să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă, sunt recomandările polițiștilor.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța 

Ti-a placut articolul?

Comentarii