Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:43 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Recomandările polițiștilor constănțeni pentru sărbători catolice în siguranță (VIDEO)

ro

06 Apr, 2023 15:51 1214 Marime text
foto: IPJ Constanța
De sărbătoarea Floriilor și a Paștelui Catolic, aproximativ 250 de poliţişti vor fi la datorie, zilnic, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice. Poliţiştii vor fi prezenţi pe principalele artere rutiere, în localităţile urbane şi rurale, în special în zonele lăcaşurilor de cult sau a altor locuri de pelerinaj, cât şi în alte zone de agrement, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

În această perioadă, vor avea loc manifestări religioase şi culturale, inclusiv în aer liber, cu participarea unui public numeros şi un aflux important de persoane spre lăcașurile de cult şi zonele de agrement, ce impun adaptarea corespunzătoare a activităţilor specifice desfăşurate de structurile Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Astfel, în această perioadă, au fost stabilite măsuri suplimentare pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică., transmite IPJ Constanța. 

Aproximativ 250 de poliţişti din cadrul structurilor de Ordine Publică, Rutieră, Investigaţii Criminale, Investigarea Criminalității Economice, Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, folosind peste 60 de autospeciale și aparate radar, vor acţiona, zilnic, pentru prevenirea producerii oricăror evenimente ce ar putea afecta siguranța cetăţenilor.

Dispozitivele de ordine şi siguranţă publică organizate în această perioadă vor acţiona cu precădere în localități, în proximitatea lăcaşurilor de cult, pentru asigurarea și menținerea climatului de siguranță pulică, prevenirea infracțiunilor comise cu violență, dar și pe tronsoanele intens circulate ale drumurilor naţionale şi judeţene, în scopul prevenirii accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizării circulaţiei şi combaterii vitezei excesive., mai punctează sursa citată. 

Pentru a avea sărbători liniştite, poliţiştii vă recomandă:

• Aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate, la piaţă, în magazine, în mijloacele de transport în comun!  
• Nu afişaţi ostentativ bunurile de valoare atunci când vă aflaţi în locuri publice!

• Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi, mai ales în locurile publice !  
• Evitaţi să intraţi în discuţie cu necunoscuţii care vă pot aborda pentru diferite acte de caritate, ar putea fi rău intenţionaţi, scopul fiind acela de a vă înşela!      

În caz de nevoie, apelaţi numărul de urgență 112!


foto-video: IPJ Constanța 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii