Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Razie în zona aeroporturilor. Taximetriștii, verificați de polițiști. Ce nereguli au depistat polițiștii

ro

21 Dec, 2018 11:14 1106 Marime text
Ieri, poliţiştii de la transporturi au acționat, pentru verificarea legalității activității de taximetrie în zona a 7 aeroporturi din țară. În doar două ore, au fost verificate aproape 200 de autoturisme și au fost aplicate 65 de sancțiuni contravenționale pentru abateri de la normele privind circulația pe drumurile publice și activitatea de taximetrie.
   
Potrivit Poliției Române, la data de 20 decembrie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Poliţie Transporturi și a Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat, în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Suceava, Bacău şi Iaşi, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport în regim de taxi.
 
Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal taximetria, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate a serviciilor oferite.
 
De asemenea, polițiștii au verificat funcționarea corectă a aparatelor de taxat, precum și starea tehnică a autovehiculelor care efectuau activități de taximetrie.
 
În doar două ore, în funcție de traficul de pasageri din fiecare aeroport, poliţiştii au verificat 196 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 65 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 15.000 de lei. 
 
Dintre sancţiunile aplicate, 56 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 8 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar o sancțiune a fost aplicată pentru constatarea unor alte abateri.
 
Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.
  
În acțiune au fost angrenați și polițiști rutieri, specialiști ai Registrului Auto Român și jandarmi. Astfel de controale, pentru siguranța transportului public de persoane, continuă şi în perioada următoare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii